Νέα - Ανακοινώσεις

06-04-2015

Αυτός είναι ο μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο

Κάποτε οι υπολογιστές καταλάμβαναν ολόκληρα δωμάτια. Τώρα όμως, μπορούν να… χωρέσουν στην άκρη ενός κέρματος.

Μόλις ενός κυβικού χιλιοστού, ο Michigan Micro Mote (M^3) είναι ο μικρότερος αυτόνομος υπολογιστής στον κόσμο. Φοιτητές και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δούλευαν πάνω σε αυτό το πρότζεκτ την τελευταία δεκαετία.

Παρά τι μικροσκοπικό μέγεθός του, ο M^3 μπορεί να βγάζει φωτογραφίες, να «διαβάζει» τη θερμοκρασία και τιμές πίεσης. Οι ερευνητές φιλοδοξούν να το εγκαταστήσουν σε μία πλειάδα εφαρμογών, από ιατρικών έως βιομηχανικών σκοπών. Χάρη στο μέγεθός του, αυτός ο υπολογιστής μπορεί να μπει στο σώμα, για να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, ή να «διαβάσει» την πίεση και τη θερμοκρασία. Αλλά και η πετρελαϊκή βιομηχανία ενδιαφέρεται για αυτό τον υπολογιστή, τον οποίο μπορεί να βάλει στις πηγές, για να εντοπίσει υπολείμματα πετρελαίου, για να αντληθούν πριν προχωρήσουν σε νέες πηγές.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, κάποτε οι άνθρωποι θα μπορούν να βάλουν το M^3s σε κλειδιά, πορτοφόλι ή ό,τι άλλο δεν θέλουν να χάσουν. Στη συνέχεια, μέσω κεντρικού συστήματος, θα μπορούν να τα εντοπίζουν μέσα στο σπίτι τους.

Πηγή: Techit.gr
Αυτός είναι ο μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο
«Επιστροφή
Beskas Electronics
Ηλεκτρονικός εξοπλισμός
Ανεξαρτησίας 21, 16451 Αργυρούπολη – Αθήνα
Τηλ.: 210 9927695, Fax: 210 9942765
Email: info@beskas.gr
© 2015 Beskas S.A. All rights reserved
Web Design & Web Development www.eled.gr Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου